Pachetul DuoLife Digestion este o compoziție perfect selectată de produse care susțin funcționarea organismului și adaptate ritmului circadian. Pentru a le susține acțiunea, primiți o trusă suplimentară pregătită de specialiști cu informații despre indicația generală, modalitatea de consum recomandată, timpul recomandat de suplimentare, recomandări dietetice și o dietă prescrisă timp de 7 zile.
Pachetul DuoLife Digestion este o compoziție perfect selectată de produse care susțin funcționarea organismului și adaptate ritmului circadian. Pentru a susține acțiunea lor, la o săptămână după achiziționarea Pachetului vei primi un set complementar special pregătit de către specialiști:
Hota Systema, adică sistemul digestiv, este un set de organe utilizate pentru colectarea, digestia și absorbția alimentelor și îndepărtarea reziduurilor nedigerate. A mânca este o mare plăcere. Ne place să ne bucurăm de ea, iar mesele comune, fără grabă și sănătoase întăresc legăturile de familie, precum și pe cele cu prietenii și cunoștințele. Cu toate acestea, stilul de viață actual, graba, alimentația nesănătoasă, utilizarea excesivă a stimulentelor și stresul pot duce de foarte multe ori la apariția diferitelor tipuri de tulburări digestive, denumite colectiv indigestie, care ne pot face existența zilnică inconfortabilă. Dispepsia se poate manifesta sub formă de constipație, flatulență, diaree, greață, eructații, sațietate prematură și excesivă și poate fi asociată și cu perturbarea funcției microflorei intestinale. Produsele DuoLife recomandate din Pachetul Digestie vor ajuta la menținerea sistemului digestiv în stare bună și la atenuarea apariției unor afecțiuni neplăcute legate de indigestie.
Pachetul funcțional Digestie include *:
Utilizarea recomandată a suplimentelor alimentare din Pachetul Digestie **:
Sistemul digestiv uman este un sistem interconectat de mai multe organe. Se compune din gură, esofag, stomac, intestine, rect și ficat, pancreas și vezica biliară.
Sarcina sistemului digestiv nu este doar de a transporta alimentele, ci mai ales de a le digera și de a absorbi substanțele nutritive, inclusiv vitamine și minerale, pentru ca acestea să fie ulterior livrate în locurile în care sunt necesare în organism. Sistemul digestiv participă și la eliminarea reziduurilor alimentare nedigerate pe care organismul nu le poate folosi și este implicat în procesele așa-numitei detoxifiere, adică curățarea organismului de toxinele acumulate.
Întregul proces digestiv, din momentul în care alimentele intră în gură până în momentul în care părăsesc organismul, durează aproximativ 24 până la 72 de ore! Depinde de tipul de alimente pe care le consumi și de orice probleme digestive pe care le ai.
Digestia începe în gură, unde alimentele sunt descompuse mecanic, iar saliva eliberată începe să digere carbohidrații (zaharuri) și o pregătește pentru pașii următori. În timpul zilei, glandele salivare produc aproximativ 1-1,5 litri de salivă, cea mai mare parte a procesului are loc în timpul zilei!
În stomac, atunci când este amestecată cu sucul gastric, alimentele se descompun și sunt transferate în intestinul subțire. Mucoasa gastrică poate secretă până la 2 litri de suc gastric pe zi, al cărui pH în condiții fiziologice este de 1-1,5, deci este puternic acid. Pentru comparație – este același lucru cu agenții de curățare sau acidul bateriei! Sucul gastric este un amestec de acid clorhidric, pepsină, factor intrinsec (factor Castle) și mucus. Acidul clorhidric este esențial în procesul digestiv, are și efect bactericid și limitează dezvoltarea microorganismelor dăunătoare, prin urmare este o barieră de protecție împotriva agenților patogeni. Pepsina este o enzimă responsabilă cu descompunerea proteinelor în polipeptide, permițându-le să fie digerate corect în continuare în tractul digestiv. Factorul Castle permite absorbția vitaminei B12, în timp ce mucusul are o structură de gel, protejează mucoasa gastrică împotriva efectului iritant al acidului clorhidric și facilitează mișcarea conținutului alimentar. Cantitatea potrivită de acid clorhidric este extrem de importantă pentru procesul digestiv adecvat. Orice modificare a proporției de suc gastric, un exces sau deficiență de acid clorhidric, poate provoca simptome de hiperaciditate și arsuri la stomac, sau aciditate scăzută, care pot interfera cu absorbția mineralelor și vitaminelor.
În intestinul subțire are loc absorbția nutrienților în fluxul sanguin. În continuare, conținutul alimentar merge către intestinul gros, unde resturile de alimente nedigerate sunt fermentate cu ajutorul microorganismelor benefice. Microflora intestinală a unei persoane sănătoase cuprinde aproximativ 100 de trilioane de bacterii benefice. Intestinul subțire și gros împreună au aproximativ 8 metri lungime, iar suprafața lor este de peste 200 de metri pătrați!
Ficatul este un organ care este implicat în producerea bilei, care ajută la digestia grăsimilor din alimente. De asemenea, are o funcție de detoxifiere, participă la procesele metabolice, neutralizează și elimină toxinele din organism. Fiind singurul organ care are capacitatea de a se regenera, se poate reconstrui chiar și atunci când 2/3 din organ este îndepărtat!
Pancreasul produce nu numai insulina, ci și sucul pancreatic, care conține enzime digestive care descompun grăsimile, proteinele și carbohidrații conținuți de alimente. Pancreasul este capabil să producă 1-3 litri de suc pancreatic pe zi.
Sistemul digestiv comunică constant cu creierul nostru. Un număr mare de celule nervoase – peste 100 de milioane! – gestionează funcțiile digestive din corpul nostru și permite schimbul de informații pe axa intestin-creier-intestin, motiv pentru care funcționarea optimă a sistemului digestiv este atât de importantă. Orice neregulă în activitățile sale, precum și tulburarea stării de bine a microflorei intestinale, pot duce la simptome neplăcute de indigestie, dar și la disfuncții ale sistemului nervos, precum dispoziție scăzută, iritabilitate sau probleme de concentrare. Și invers – stresul excesiv și nervozitatea pot provoca tulburări ale funcțiilor intestinelor noastre și ale întregului sistem digestiv. Merită să investim în starea bună a sistemului digestiv – nu numai intestinele noastre, ci și creierul nostru vor beneficia de ea!