Pachetul DuoLife Sistemul nervos este o compoziție perfect asortată de produse care sprijină funcționarea organismului și adaptate ritmului circadian. Pentru a le susține efectele, primești o trusă suplimentară pregătită de specialiști: cu informații despre indicația generală, modalitatea de consum recomandată, cu timpul recomandat de suplimentare, cu recomandări alimentare și o dietă de 7 zile.
Pachetul DuoLife Sistemul nervos este o compoziție perfect asortată de produse care sprijină funcționarea organismului și adaptate ritmului circadian. Pentru a susține acțiunea lor, vei primi un set complementar special pregătit de către specialiști:
Creierul uman este format din miliarde de celule care fac trilioane de conexiuni între ele. Dezvoltarea tehnologiei, științei și industriei a dus la faptul că astăzi ne luptăm cu stresul, zgomotul și poluarea aerului. Rezultatul sunt tulburări de somn, precum și o funcționare defectuoasă a sistemului nervos. Starea sa este, de asemenea, agravată de factori precum dieta necorespunzătoare și stresul oxidativ. Produsele selectate DuoLife incluse în Pachetul Sistemului Nervos vă permit să furnizați substanțele necesare menținerii sistemului nervos în stare bună.
Pachetul funcțional al sistemului nervos include *:
Utilizarea recomandată a suplimentelor alimentare din pachetul pentru sistemul nervos **:
În zilele noastre, viața intensă, graba constantă, stresul, somnul scăzut și epuizarea ocupațională contribuie la tulburările sistemului nervos. Schimbările de dispoziție și problemele legate de menținerea echilibrului emoțional afectează din ce în ce mai mulți oameni. Un stil de viață sănătos, activ și o alimentație echilibrată sunt propice menținerii unei bune stări a sistemului nervos, care se reflectă într-un echilibru emoțional adecvat, precum și susținând un somn optim și o bună dispoziție.
Zonele adecvate din creier sunt responsabile de procesele de memorie, cognitive, de învățare și de concentrare. Pentru ca aceste procese să se desfășoare corect, este necesară o comunicare adecvată între neuroni (celule nervoase) și, prin urmare, un nivel adecvat al așa-numitului neurotransmițători responsabili de transmiterea impulsurilor nervoase. Neurotransmițătorul acetilcolina joacă un rol fundamental în dezvoltarea memoriei pe termen scurt. Memoria pe termen lung ia naștere din procesarea memoriei proaspete și este stocată în diferite centre ale cortexului cerebral. Menținerea unui nivel adecvat de acetilcolină ajută la menținerea concentrării și a funcțiilor cognitive și executive precum memoria, gândirea, înțelegerea, atenția și orientarea. Acest lucru se aplică și persoanelor cu demență, adică o scădere progresivă a performanței mentale. Funcțiile optime ale neuronilor pot fi perturbate atunci când există o scădere a cantității de neurotransmițători din creier, dar și ca urmare a stresului oxidativ cauzat de acumularea așa-numitelor radicali liberi de oxigen. Sprijinul pentru funcțiile optime ale sistemului nervos este un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată adecvată, precum și suplimente adecvate.
Un factor la fel de important care poate afecta anomaliile sistemului nervos este perturbarea funcționării axei creier-intestin. Axa cerebrală și intestinală este o rețea de neuroni care conectează sistemul nervos central cu tractul gastrointestinal. Informațiile sunt transferate între ele prin intermediul, printre altele, a căilor hormonale, metabolice, nervoase și imunitare – ambele sensuri. Unul dintre elementele cheie ale axei este microflora intestinală. Starea sa este influențată de antibiotice și alte medicamente, dietă și stres. Persoanele cu o disfuncție diagnosticată a acestei axe pot prezenta nu numai simptome neplăcute din tractul gastrointestinal, cum ar fi dureri abdominale, diaree, constipație, ci și din sistemul nervos central, cum ar fi starea de spirit depresivă, dezechilibrul emoțional. S-a dovedit că suplimentarea cu probiotice selectate în mod corespunzător, cu utilizarea unor tulpini bacteriene selectate, ajută la menținerea funcțiilor optime ale intestinelor și ale sistemului imunitar, iar prin influențarea axei intestin-creier, promovează buna funcționare a acestor sisteme la persoanele stresate. Probioticele pot juca, de asemenea, un rol în buna funcționare a sistemului nervos central și ajută la protejarea împotriva stresului, anxietății și tulburărilor de dispoziție. În același timp, pot ajuta la reducerea disconfortului intestinal cauzat de supraemoții.